Over mij

Mijn passie voor fotografie is steeds groter geworden. Natuurlijk omdat je door de jaren heen veel meer oog krijgt voor het maken van de juiste foto’s, maar ook omdat de onderwerpen erg variëren. Zo maakte ik eerst voornamelijk dierenfoto’s, maar tegenwoordig ook zwangerschapsfotografie, groepsfoto’s, baby’s en kinderen, trouwfoto’s etc. En vooral het schieten van foto’s op het juiste moment vind ik geweldig.  Na een fotoshoot kan ik niet wachten om het resultaat op de computer te bekijken, te selecteren en indien gewenst te bewerken. En door de enthousiaste reacties van de gene waarvoor ik de foto’s gemaakt heb leveren mij steeds meer zelfvertrouwen op. En natuurlijk krijg je steeds meer ervaring van de verschillende opdrachten die je krijgt.

Naast mijn hobby voor fotografie, blijft ook de hobby met dieren voor mij heel belangrijk. Ik heb de opleiding dierverzorging en paraveterinair (dierenartsassistente) op zak. Ik heb altijd dieren om me heen gehad omdat ik er mee opgegroeid ben en ik zou er niet zonder kunnen. Daarom is dierenfotografie ook nog steeds mijn favoriet.  Zelf heb ik een Fries paard en 3 heilige birmaan katten die ik ook regelmatig voor de lens heb.

Voor dierenfotografie moet je het echt van het juiste moment hebben omdat ze meestal niet spontaan voor je lens zullen poseren. Hierdoor is dit juist altijd een leuke uitdaging en is het telkens weer geweldig als het gelukt is. Dieren kunnen ontzettend dierbaar zijn voor mensen en daarom vind ik het erg fijn om een mooie herinnering vast te  mogen leggen.

In mijn familie ben ik eigenlijk de enige die foto’s maakt en daarom heb ik tijdens speciale gelegenheden altijd een camera bij me. Iedereen rekent er ook al op dat ik de foto’s maak omdat ik dit al jaren doe! Erg leuk, want als iemand ergens foto’s voor nodig heeft, heb ik ze bijna altijd wel in mijn archief.

Naast mijn werk bij een ruitersportzaak doe ik vrijwilligers werk bij Stichting Cavia. Een opvang voor cavia’s die doormiddel van herplaatsing weer een nieuw baasje voor ze zoekt. Ook kun je daar terecht voor informatie of het adopteren van een cavia. Ook hier is een van mijn bezigheden het fotograferen van de cavia’s voor op de website.